David Karlén

David föddes 1980 och växte upp med mamma, pappa Rolf och storasyster Kattis i en förort till Stockholm (Farsta). Mamma var lärare, pappa statsanställd (bland annat på Domänverket). Mamma blev sjuk, cancer, när David fortfarande var ett barn, vilket gjorde att han och pappan kom varandra väldigt nära.

David gick hela sin skolgång i Farsta (inklusive gymnasium, samhällsvetenskapligt program) och gjorde sedan militärtjänst på Försvarets Tolkskola och fortsatte sedan i det militära tills han började jobba på Polisen, på dess insatsstyrka. Det blev inga universitetsstudier trots att han var mycket intelligent egentligen. Det kändes naturligt att fortsätta med det polisiära trots de begränsningar som det innebar. Han kände sig trygg i kulturen. David återkommer till detta beslut med jämna mellanrum. Kanske borde han ha pluggat vidare? Kanske borde han ha skaffat sig en mer akademisk profil? Hitills hade han inte hittat några naturliga tillfällen eller möjligheter att förverkliga detta.

Han hade inga långvariga relationer med tjejer trots att han var snygg och atletisk, han hade alltid en skepsis till att “binda upp sig”. Det kanske hade att göra med moderns för tidiga bortgång, det var gåtfullt. David var sju åtta år gammal när mamma blev sjuk. Mellan behandlingarna vistades hon i hemmet, en tung belastning särskilt för Rolf. Perioden var svår för familjen och lämnade spår. Somrarna på Gotska Sandön innebar en naturlig lättnad och avslappning för David och Kattis, som alltid hade en bra relation.

David blev kvar i Farsta och hyrde en lägenhet genom den bostadskö han stått i sedan han var barn. cheap football jersey online Pappa hade ställt honom i den. Han flyttade in i den efter sin examen i det militära runt 2000. Då hade Kattis redan flyttat ut och pappa var ensam kvar i radhuset. Pappa åkte in på ett behandlingshem i närheten av Farsta efter en stroke 2010 (när David var trettio). Efter en omorganisation av insatsstyrkan hamnade den under Säpo. När David kontaktades av Hans (Edelman) för att hjälpa till med en operation i Ryssland hade han jobbat flera år på Säpos insatsstyrka och trivdes bra med det. Hans närmaste vän Ali Reza jobbade Buy Cheap NFL Jerseys på samma avdelning.