Svetlana Petrovna

Svetlana, född Goldmann, föddes 1963 utanför Ekaterinburg av judiska föräldrar. Hon tog sig till Moskva för att studera medicin och mötte där Vyatjeslav, som var en stilig karriärofficer. Hon var tjugoett när de gifte sig. Trots två barn gjorde hon färdigt sina medicinstudier och specialiserade sig på kardiologi.

Hon älskade läkarstudierna och själva jobbet, kombinationen av naturvetenskap och artisteri, av kunskap och intuition. Envetet jobbade hon upp sig till en hög position på ett lasarett i Moskva men sade upp sig 2005 för att istället starta en egen klinik och bli privatpraktiserande. Det blev lyckat och hennes inkomst var betydligt större än hans den dag de lämnade Moskva hastigt och olustigt.

Svetlana fick liksom sin man anta en ny identitet i USA som Sarah Petersen. Hon lyckades snabbt etablera en motsvarande läkarpraktik i Los Angeles (med inriktning på hjärtproblem) och trivdes genast i det nya hemlandet (till skillnad från maken). Hon behärskade språket bättre än sin man och njöt av barnens närhet i Kalifornien.